tiistai 29. toukokuuta 2012

Pienet Mariskoolit

(Otsikon kirjoittamisen jälkeen päässä on soinut ainoastaan Pienet sammakot, pienet sammakot... -lastenrallatus, kauhea korvamato!)

Mariskoolikierros jatkuu!

Tänään otin kameran eteen loput pienemmän koon Mariskooleistani. Aikaisemmin esittelyssähän oli jo suosikkini näistä pienistä eli tämä hiekanvärinen Mariskooli.


Nämä kaksi ovat olleet keittiön pöydällämme jo melko kauan. Värit ovat pirteät ja sopivatkin mielestäni hyvin juuri keittiöön. Omenanvihreä on lahjaksi saatu ja vaaleansininen itse halvalla ostettu. Tosin siihen liittyy pieni klikki... Tuo sininen on nimittäin vaihtovärinen. Yleensä en tykkää vaihtovärilasista* ja mielummin ostankin sitten vähän kalliimmalla "oikeaa" väriä. Joskus keväällä kuitenkin bongasin tuon yksilön Iittalan Outletistä enkä voinut vastustaa kiusausta. Väri on todella lähellä sitä Iittalan oikeaa vaaleansinistä enkä itse olisi varmaan edes erottanut niitä ilman vertailua. Tämä sopii siis esimerkiksi vaaleansinisen Kivi-tuikun kanssa yhteen, vaikka väri ei olekaan ihan prikulleen sama. Vaaleansininen Mariskooli ei kuitenkaan miellytä minun silmääni niin paljon, että olisin ostanut sitä täysihintaisena, joten tämä oli mielestäni varsin hyvä diili.

*Vaihtovärilasi (/välivärilasi) syntyy kun sekoitetaan uutta väriä lasintekoprosessissa eikä kumpikaan väri, edellinen tai uusi ole täysin puhdasta. Vaihtovärilasin väri riippuukin aina vaihtoprosessissa olleista väreistä. Tehtaanmyymälöistä ja Outleteista saa usein halvemmalla tällaisesta vaihtovärilasista tehtyjä tuotteita, jotka vastaavat muotoilultaan täysin alkuperäistä tuotetta, ainoastaan väri on joka kerralle "yksilöllinen".


Ajatus Mariskooleista jälkiruokamaljoina kiinnostaisi, mutta mutta... Nimenomaan sen täytyisi olla sitten tämä pienempi koko ja kaikkien (ainakin 4 kappaletta) pitäisi olla samaa väriä. Sellainen tulisi taas aika kalliiksi ja harvoinhan meillä jälkiruokamaljoille on käyttöäkään. Eli taidan vain tyytyä keräilemään erivärisistä kivan sarjan, mutta ainahan saa leikkiä ajatuksella!

Vielä kaksi työiltaa ja sitten suunta Kreikkaan rentoutumaan! Pieni breikki arkeen tulee kyllä todella tarpeen. Tänään on ainoa päivä kun ehdin asettaa kunnolla ajatusta pakkaamiselle, joten ainakin pääosa matkatavaroista pitää saada kasaan. Unet jäävät varmaan aika vähille, mutta onneksi lomalla sitten saa nukkua! Mitään kreikkalainen lasi -juttua en aio blogiin kirjoittaa, no worries, mutta eiköhän jotain muuta vähän reissusta tule kuitenkin kertoiltua. Kerrankin tulee käytettyä rahaa johonkin muuhuin kuin Iittalaan! :-D

4 kommenttia:

  1. Voi että oon kade ku jaksat panostaa kuvaamiseen,itsellä tulee aina nii hätiköityjä kuvia ku on vaan nii kiire saaha äkkiä esille kaikki! :) eikä mun kamerakaan kyl paras mahollinen oo.. mut sulla on hienosti otettuja nää kuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivoista sanoistasi!
      Välillä tekisi mieli kyllä jättää kuvat kokonaan ottamatta kun teksti saattaa olla valmiina jo päivänkin, mutta aikaa ja jaksamista kuvien ottamiselle ei vain löydy. :D

      Poista
  2. pienet sammakot pienet sammakot
    kiiitos:--D
    söpöjä kooleja

    kivaa reissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava laittaa korvamato kiertoon, ei kestä kiittää! ;)

      Thänks, toivotaan että on kivaa!

      Poista