tiistai 8. toukokuuta 2012

Kartio


Kartio
Kaj Franck
1958


Käyttölasin puolella jatketaan Kartioilla! Kartiot ovat meillä niitä ihan kaikista arkisimmassa käytössä olevia juomalaseja. Nytkin kun laseja kuvailin, oli osa tiskikoneessa eli nämä ovat jatkuvassa kierrossa.

Astiakaapista löytyy siis harmaita isoja Kartioita ja samaa väriä 4 kappaletta jälkiruokakulhoja. Isompi koko lasista on kätevä ja juuri sopiva. Pienten Kartioiden ongelma on (varsinkin mieheni mielestä) se että eihän niihin kauheasti juotavaa mahdu eikä kotona ollessa jaksa koko aikaa ravata lasia täyttämässä. Mielestäni pieni koko kyseisestä lasista soveltuukin ehkä enemmän näyttöön ja tämä isompi sitten käyttöön. Harmaa on mukavan neutraali väri, ei liian räikeä, mutta ei silti ihan tylsäkään. Hiekka on sitten se toinen väri, jota voisin näistä laseista harkita. Ehkä sitten joskus jos tulee niitä pieniäkin kaappiin kotiutettua. Kartio-sarjan kaadin on myös kaunis ja sopisi erittäin hyvin arkilasiston kaatimeksi.

Minua Kartioissa viehättää erityisesti puhtaan yksinkertainen, mutta silti kaunis ulkonäkö. Ei mitään ylimääräistä, pelkistetty ja vuodesta toiseen, trendeistä riippumatta, ajankohtaisuutensa säilyttävä lasi.

Olen kuullut, että monella Kartioita olisi hajonnut paljon niin sanotusti ihan käsiin, mihinkään kolahtamatta. Meillä nämä ovat olleet jatkuvassa käytössä jo varmasti ainakin vuoden eikä yksikään ole vielä hajonnut eli minulla ei ole kestävyydesta pahaa sanottavaa. Yhdestä jälkiruokakiposta on muistaakseni tainnut lohjeta pienen pieni palanen reunasta, mutta se onkin sitten ollut ihan poikkeus.

4 kommenttia:

  1. Ite tykkään kyllä juoda pienistä laseista :) Ei tuu liikaa juotavaa kerralla ja sit ei mee hukkaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienissä laseissa on kyllä omat hyvät puolensa. Jos on luvannut itselleen vaikka yhden lasin limsaa, niin järkevä valintahan on silloin se pieni lasi. ;)

      Poista
  2. Minulla on ollut pieniä kartioita yli 10 vuotta, eikä yksikään ole vielä hajonnut. Noita isojakin on muutamia kappaleita muutamia vuosia ollut, eikä niissäkään ole mitään moittimista. Tosin meillä astiat eivät kyllä muutenkaan koskaan hajoile.

    Tykkään itsekin arkikäytössä noista isommista, koska niihin mahtuu tarpeeksi. Pienemmät taas on söpömmät ja niitä on monissa väreissä, joten niitä käytetään kun varsinaisesti katetaan pöytä.

    Muotoilultaan kartio on kyllä mahtava, yksinkertainen ja viehättävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! :)

      Olen kuullut joiltain, että vanhemman tuotannon Kartiot olisivat niitä, jotka kestävät vaikka "seinään heittämisen", mutta uudemmat sitten hajoilevat helpommin. Tiedä häntä, minullakaan kun ei tosiaan ole yksikään näistä uusista isoista hajonnut.

      Poista