perjantai 11. toukokuuta 2012

Muistithan äitienpäivän 13.5.2012?


Meillä äiti saa tänä vuonna aikas mahtavan lahjan, vaikka itse sanonkin! Minulle astiat ovat erittäin mieluinen yllätys, joten samaa ajatusta on helppo soveltaa muidenkin lahjoihin. Niinpä tänä äitienpäivänä meidän äiskää lahjotaan astioilla! Eikä ihan millä tahansa astioilla, vaan kahviastiastollisella oranssia Primaveraa.

Primavera on Maija Isolan suunnittelema klassikkokuosi, joka on säilyttänyt suosionsa vuodesta toiseen. Muun muassa viime kesänä Primaveraa oli saatavissa sesonkituotteena neljässä värissä, mutta tämä nimenomainen oranssi ei kuulunut niihin. En löytänyt tietoa milloin oranssin Primaveran valmistus on lopetuttu, mutta kauheasti ei sitä enää ole saatavilla käytettynäkään.


Äidilläni on Primaveraa kuppeina, leipälautasina, tarjoiluastioina ja pöytäliinana, mutta ne ihan "oikeat" kahvikupit puuttuivat. Niinpä kun huuto.netissä törmäsin kuuden kupin+asetin+leipälautasen settiin, ei sitä tarvinut kauhean kauaa miettiä. Hintakin oli suht kohdallaan koko setin maksaessa piirun päälle 100 euroa. Astiat olivat oikein hyvässä kunnossa, ainostaan leipälautasissa oli hieman käytönjälkiä, joka täytyy vain hyväksyä kun on kyse tuotannosta poistuneesta sarjasta. Tällaiseen varmasti tarpeelliseen ja arvonsa säilyttävään lahjaan oli siskoni kanssa mukava sijoittaa.

Henkilökohtaisesti Primavera ei kuulu suosikkikuoseihini, mutta täytyy myöntää, että nämä kahvikupit onnistuivat ihastuttamaan minutkin. Näillä astioilla jos millä tehdään pirteää kattausta!

6 kommenttia:

  1. Olen itsekin näitä katsellut joskus, mutta sinisen värisenä. Päätin kyllä olla hankkimatta, kun ei tuota kahvia eikä myöskään teetä tule juotua. Kauniita nämä kyllä ovat. Tämä oranssikin on tosi pirtsakka tosiaan.
    Ps. laitoin blogisi sivupalkkiin suosikkeihin, vinkkaa, jos et halua blogisi siinä olevan.

    VastaaPoista
  2. Leenuliini: Minulla on vähän sama ongelma, kahvia en juo lainkaan ja teetäkin todella harvoin, joten kahvikupit ovat lähinnä koristeena. Monikäyttöisempiä ovat sitten mukit, joista voi juoda muutakin.

    Kiva, että laitoit blogini suosikkeihisi. :)

    VastaaPoista
  3. Oranssiväri on ollut muistaakseni juurikin viime kesänä tuotannossa :)) tai sitä edellisenä.. En muista vaikka kyseisessä puljussa töissä olenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, kiitos tiedosta! :) Onko sinulla antaa jotain vinkkiä miten erottaa sarjan alkuperäistuontanto uustuotannosta?

      Poista
  4. Primaveraa valmistetaan sesonkituotteina enää tätä nykyä, joten sen saatavuus on aika kortilla. Kahvikuppeja ei enää tällä hetkellä valmisteta edes sesonkiin, ainoastaan mukeja, lautasia ja kulhoja on tarjolla. Muistaakseni niissä ei ole mitään eroa vanhempaan tuotantoon, samaa tavaraa eri vuosina valistettuna siis. Nykyinen saattaa toki olla esimerkiksi lasitteen osalta kestävämpää kuin aiemmin tuotetut.
    Lisätäkseni tähän vielä, että lilaa Aaltoa on valmistettu taas tälle vuodelle, sehän on ollut useita vuosia pois tuotannosta. Kannattaa siis pyytää sitä vaikka synttärilahjaksi, kun sen tuotannosta ei ole varmuutta kauanko sitä jatketaan :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä sinulle!! Todella hyvä tietää että ei kannata siirtää hamaan tulevaisuuteen sen hankintaa. Mukavaa että olet päätynyt seuraamaan blogiani! :)

      Poista