tiistai 15. toukokuuta 2012

Kirpparilöytöjä

Esittelyssä muutama uusi kirppislöytö!

Olen äärimmäisen huono kirppari-ihminen ja se ärsyttää minua kovin! Haluaisin olla yksi niistä, joka tekee kadehdittavan hyviä löytöjä ja vielä naurettavan halpaan hintaan. Mutta kun ei. Tuntuu, että aina kun käyn kirppiksellä, silmiini osuu vain täysin ala-arvoisia tavaroita ja/tai törkeää ylihinnoittelua, kaikkien löytöjen jäädessä sinne jonnekin pöytien nurkkaan lojumaan. Tästä syystä en ole koskaan ollut kovinkaan ahkera kirppistelijä. Nyt astiaharrastuksen noustessa uuteen voimiinsa, olen kuitenkin yrittänyt opetella kiertämään kirppiksiä ja kulkemaan siellä silmä tarkkana, mutta määrätietoisena ja realistina. Ehkä tämäkin on laji, jonka voi opetella?

Mariskooli 120mm hiekka

Ensimmäisenä vuorossa pieni hiekanruskea Mariskooli, joka on skooliperheeni uusin jäsen. Tämä ei ole oma löytö vaan anoppini bongaama ja minua ajatellen ostama. Hän kysyi sitten, että haluaisinko ostaa tämän kyseisen yksilön häneltä ja totta kai halusin! Kuinka kivasti ajateltu häneltä. :) Kunto on erinomainen, tarra puuttuu, mutta pohjaleima on toki.

Kynttilät eivät ole ihan sesongin mukaista tavaraa näin kevään ollessa kauneimmillaan, mutta syksy ja talvi tulevat kuitenkin taas jossain vaiheessa ja mikäs olisikaan parempi tapa varustautua siihen kuin hamstraamalla erilaisia tuikkulyhtyjä!

Muurla alusta kolmelle tuikulle

Iittala Jääkukka-kynttilätuikku 0470, Ken Benson 1983

Kaksi ylläolevaa kustansivat yhteensä neljä euroa eli rahallisesti en köyhtynyt kummoisesti, mutta kahta kaunista kynttilätuikkua olen kyllä rikkaampi! Muurlan lasin kolmen tuikun alustalla ei varmastikaan ole minkäänlaista jälleenmyyntiarvoa, mutta se suorastaan kutsuu tekemään erilaisia jouluisia asetelmia ympärilleen! Iittalan kynttilätuikku on raskasta kirkasta lasia ja se siivilöi tuikun valon todella kauniiksi kuvioksi. Nämä on kiva kaivaa sitten syksyllä muiden tuikkujen kanssa esille!

2 kommenttia:

  1. Sinullakin on hieno blogi, hienosti otettuja kuvia minun hätiköidysti otettuihin kuviin verrattuna :) Minäkään en ensin ollut mikään kirppari-ihminen,mutta nykyään innoissaan kiertelen ja etsin lasiesineitä vaikka täälä suunnalla harvemmin löytyy enää minulle uusia esineitä,mutta kirpparit on hyviä varsinkin jos etsii vanhempia tuotantoja, joten ehdottomasti kantsii alkaa kirppaileen :) -Marika-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) mitä enemmän oppii tunnistamaan varsinkin niitä vanhempia lasiesineitä, sen antoisampaa kirppistely varmasti on. Nyt vielä en vielä ihan aina välttämättä tiedä että oliko tämä iittalaa tai arabiaa vai kenties jotain ihan muuta. Pikkuhiljaa opetellen siis! :)

      Poista