maanantai 18. kesäkuuta 2012

Alvar Aalto Collection


Alvar Aalto on ehdottomasti yksi merkittävimmistä suomalaisista muotoilijoista. Kaikki tuntevat Aalto-maljan, joka kuuluu ehdottomasti suomalaisten kansallissymboleiden joukkoon. Maljan aallokas muoto on ajaton ja kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas. Se on hurmannut ihmisiä sukupolvesta toiseen ja tulee varmasti säilyttämään arvonsa suomalaisen muotoilun historiassa aina.


Minulle Aalto-malja edustaa aitoa suomalaista lasidesignia puhtaimmillaan. Keräisin vaikka jokaisen Aalto-maljan, pienen ja ison, kynttilälyhdyn ja tarjoiluastian jos vain olisi mahdollisuus. Iittalan Aalto-kokoelma on kuitenkin suht korkeissa hinnoissa ja varsinkaan uutena siihen kuuluvia esineitä ei minun budjetillani ostella ihan noin vain. Jo pitkäaikainen haaveeni on ollut ostaa lilan värinen 160mm Aalto-maljakko ja toivottavasti vielä joskus pääsen tämän unelman toteuttamaankin.


Jotain minä kuitenkin jo omistan Iittalan Alvar Aalto-kokoelmasta ja jos minulta kysytään, se onkin mitä ihanin esine. Kyseessä on siis isompi metallinen kulho, jota voi käyttää tarjoiluastiana tai mainiosti ihan vain itsenäisenä sisustusesineenä. Kulho on äärimmiilleen pelkistetty tulkinta Aalto-maljasta. Ruostumaton teräs on vahva materiaali, joka ei välttämättä vaadi lisäkseen mitään. Oman kulhoni olen ostanut vähän käytettynä koska ovh 99,00€ olisi ollut aivan liikaa omalle kukkarolleni.





3 kommenttia:

  1. Kuvat on kyllä tosi hienoja! Osaat kuvata tosi hienosti :)

    T. omi

    VastaaPoista
  2. Minä sain viime jouluna lahjaksi tuollaisen alvar aallon vadin, siinä on nyt kynttilä asetelma, kaunishan se on,myös iittala on.Tervetuloa blogiini myös.

    VastaaPoista