tiistai 1. tammikuuta 2013

Täydellisen astiaston metsästystä

Minulla ei vielä ole lainkaan kunnollista kahviastiastoa. Tähän asti vieraat on meillä kahvitettu muumimukeista, mutta nyt olen alkanut tosissaan haaveilla jostain yhdestä tietystä kahviastiastosta, jota voisi sitten pikkuhiljaa keräillä ja pyytää lahjaksi. Ongelmaksi on vain tullut, että en yhtään osaa päättää mikä tämä The Astiasto sitten olisi!

Muutama tarkka ehto minulla on astiastolle. Ensinnäkin sen tulee ehdottomasti olla suomalainen, joten esimerkiksi kaikki Villeroy&Bochit ovat poissa laskuista. Toiseksi astiasto ei saa olla täysin valkoinen, mutta kuosi ei saa myöskään liian silmiinpistävä eikä kausisidonnainen. Yhdisteltävyys on pop! Haluan löytää kuppeihin sopivia servettejä vielä vuosiakin sen jälkeen kun kyseisen kuosin valmistus on lopetettu. Kolmanneksi on pakko mainita suht helppo saatavuus. Olisin täysin valmis keräilemään jotain jo valmistuksesta poistettua sarjaa jos sellaisen mieleisen löytäisin, kunhan sitä vaan liikkuisi enemmän kuin kaksi kuppia vuodessa huutonetissä. Ja viimeiseksi en halua keräillä erikseen kahvi- ja teekuppeja vaan kupin koon tulisi soveltua molempien juomiseen. Ei siis puolentoista desin kuppeja minulle kiitos.

 Tällä hetkellä mieluisimmat vaihtoehdot löytyvät Pentikin valikoimista.

Vaalea Valo ja harmaa Eden jakavat tällä hetkellä ykkössuosikin paikan. Valo olisi erinomaisen helposti yhdisteltävä, mutta ei kuitenkaan täysin valkoinen ja harmaa Eden on hieman erilainen, muttei kuitenkaan liian silmiinpistävä. Molemmista löytyy 2,5 tai 3 dl kuppi, joka olisi se meille tuleva koko.


Kolmas Pentikin varteenotettavista, tällä hetkellä tuotannossa olevista olisi sitten raitainen Tempo-sarja. Helposti yhdisteltävä, ei liian blankko ja sopivan kokoinen kuppi, nämä ovat kaikki hyviä ominaisuuksia. Ihan suosikiksi tämä ei kuitenkaan tällä hetkellä jostain syystä ole päässyt.


Iittalalta tai Arabialta en ihme kyllä ole löytänyt oikein mitään rakkautta herättävää astiastoa. Yksi kiinnostaa kovasti, mutta siinä osien vähyys olisi aika rajoittavaa enkä ole muistaakseni koskaan hypistellyt kyseisiä kuppeja missään. Stefan Lindforsin Ego on täysin valkoinen, mutta kansainvälinen ja mielenkiintoinen muotokieli kyllä paikkaisi tuon seikan ihan täysin. Minun on ehdottomasti päästävä kokeilemaan kuinka 2 ja 4 dl kupit oikein istuvat omaan käteen.


Lisäksi Pentikin tämän vuoden joulusesongissa ihastuin kovasti Varpunen-sarjan mukeihin! Harmi, että tämä on pelkkä sesonkikuosi eikä kokonaista astiastoa ole tästä valmistettu. Täytyy kuitenkin ehkä varmuuden vuoksi käydä Pentikillä piipahtamassa ja tarkistamassa ettei talvialeen olisi eksynyt näitä suloisia kuppeja.


Postauksen kuvat osoitteista www.pentik.com ja sokos.fi

Kuuluuko mikään näistä sarjoista sinun suosikkeihisi? Jos tulee mieleen jokin astiasto joka voisi sopia minun kriteereihini niin uudet ideat ja vinkit ovat ehdottoman tervetulleita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti