sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

HotCool

Tällä kertaa kuvausinspiraationi kohteeksi asettuivat Iittalan HotCool-juomalasit. Nämä lasit on tarkoitettu kuumien ja kylmien juomien laseiksi, sillä eristävä muovirengas suojaa sormia tarpeen mukaan joko polttelulta tai kylmettymiseltä. Aikas kiva idea!



Minulla on laseja kahdessa eri värissä ja koossa. Mustat 40 cl lattelasit sain aikoinaan ystävältäni ylioppilaslahjaksi ja pinkit 34 cl teelasit ovat tuore alelöytö Iittalalta. HotCool lasit ovat Björn Dahlströmin käsialaa ja suunnitteluvuodeksi mainitaan 2003. Dahlströmin nimi oli minulle entuudestaan ihan tuntematon, mutta asiaa tutkiessani sain tietää, että muun muassa myös Iittalan Tools-kattilat ovat hänen suunnittelemiaan!

Lasi on todella yksinkertainen ja ilman muovirengastaan suorastaan aika tylsä. Lasin uniikki idea perustuukin nimenomaan tuohon renkaaseen, joita on ollut vuosien saatossa saatavissa monissa eri väreissä. Omieni, eli mustan ja pinkin lisäksi, saatavissa on ollut ainakin vihreää ja vaaleansinistä erilaisissa sesonkikampanjoissa. Lasit edustavat mielestäni hyvin selkeästi Iittalan nuoremmalle väestölle suuntaamaa designia. Pirteät värit ja yksinkertainen, mutta trendikäs muotoilu sopii varmasti monen 20-30 vuotiaan kotiin erinomaisesti!
 


2 kommenttia:

  1. Ihan pakko kysyy että olitsä tiistaina kuopion matkuksessa? :)

    VastaaPoista